Fülbelövés - tények, tévhitek, gyakori kérdések

Fáj a fülbelövés?

Hangos a fülbelövő készülék?

Szúrja a fülbevaló szára a fülcimpa mögötti területet a fülbelövés után?

Okozhat allergiát a belőhető fülbevaló?

Hány éves korban javasolt a fülbelövés?

A fülbelövés szolgáltatáshoz szükséges fülbevalót is vásárolni?

Fülbelövés nélkül is vásárolhatók a fülbevalók?

Mikor nem ajánlom a fülbelövést?
 

Fáj a fülbelövés?
Nem, nem fáj. Érezhető egy pillanatnyi kellemetlenség, de az is inkább ijedtség. A babák vagy nem sírnak, vagy nagyon könnyen vígasztalhatóak. A nagyobb gyerekek, akik közreműködőek egyáltalán nem sírnak. A félénkebbek legfeljebb megszeppennek.

Hangos a fülbelövő készülék?
A fülbelövés Studex system 75 készüléke teljesen hangtalan. A készülék műanyagból készül és nem rugós szerkezetű. A fülbevalók a fülcimpába, a füllyukasztó szakember kézerejét felhasználva kerülnek behelyezésre a Studex system 75 rendszerének segítségével. A többi forgalomban lévő fülbelövő készülék a rugós szerkezete miatt hangos és kevésbé kíméletes. A régebbi konstrukciók a fülbevalót a fülbelövéskor nagy lendülettel "lövik" be a fülcimpába emiatt hangosak, és intenzívebb a fájdalom érzet is, így annyira nem kedveltek, mint a System 75 fülbelövő rendszer.

Szúrja a fülbevaló szára a fülcimpa mögötti területet a fülbelövés után?
Nem, mert a fülbevaló szárát úgy öleli körbe a fülbevaló pillangó formájú zárrésze (stekker), hogy az nem engedi szúrni a fülcimpa mögötti területet. A gyakorlat is ezt igazolja. Teljesen problémamentesen és kényelmesen viselhető a fülbevaló a fülbelövés után még akkor is, ha a kislányok esetleg hasonalvók.

Okozhat allergiát a belőhető fülbevaló?
Egy európai uniós rendelet 2005 óta kötelezi a gyártókat arra, hogy a belőhető fülbevalók előállításához nem használhatnak nikkelt. Ha régebbi elfekvő raktárkészlet fülbevalóit ajánlja valaki, akkor előfordulhat. De az ilyen fülbevalók sterilitásának a szavatossága is bizonyára lejárt, hiába van perforált csomagolásban. Ha túl olcsón akarják elsózni a fülbevalókat, akkor gyanakodhatunk erre. Az általam használt fülbevalók garantáltan nem okoznak allergiát, vagyis a fülbelövést követően a fülcimpa nem gyullad be. Az általam végzett füllyukasztáshoz a választható fülbevalók 14 karátos aranyból, titániumból illetve nikkelmentes orvosi fémből készülnek. Több éves tapasztalatom szerint, problémamentes a fülbevalók használata.

Hány éves korban javasolt a fülbelövés?
Véleményem szerint újszülött és csecsemőkorban a legoptimálisabb a fülbelövés. Ha gyakorlott szakember végzi a füllyukasztást / lehetőleg fülbelövést/ ez nem jár traumával. A csecsemő szervezetét nem veszi igénybe úgy, mint egy oltás. Tehát az bármikor elvégezhető két oltás között. Ebben az életkorban még nem érzékelik a körülöttük zajló eseményeket, az idegen arcot. Nem bizalmatlanok, nem kell a saját félelmüket az ismeretlen érzéstől leküzdeni és még nem tanúsítanak ellenállást. Nem nyúlkálnak a piszkos, homokozós kezecskéjükkel hozzá. "nézegetve "az újdonságot. Vannak azomban, akik megvárják míg a gyerek akarja vagy ki kell érdemelni vagy tudatos ajándékot, élményt akarnak adni gyermeküknek a fülbelövéssel. A fent említett tapasztalatoktól függetlenül bármely életkorban elvégezhető a fülbelövés. Én elsősorban újszülöttekkel, csecsemőkkel, kisgyermekekkel és gyermekekkel foglalkozom. De megvan a lehetősége technikailag, tapasztalatilag és eszközileg is, hogy bármely életkorban történjen a fülbelövés.

A fülbelövés szolgáltatáshoz szükséges fülbevalót is vásárolni?
Igen, szükséges fülbevalót is vásárolni hiszen a választott fülbevalóval történik a fülbelövés egy modern gép segítségével. A belőtt fülbevalókat 6 hét elteltével ki lehet cserélni, de nem szükséges maradhat a végtelenségig. Gyakori kérdésként merül fel, hogy akkor is kell-e belőhető fülbevalót vásárolni, ha a család már korábban vásárolt más jellegű fülbevalót vagy fülbelövő pisztolyba valót? Igen, akkor is kell, mert a korábban vásárolt fülbevalót csak akkor tudják közvetlenül a fülbelövést kihagyva a fülcimpába helyeztetni, ha tűvel szúrják át a fülcimpát. Az 1x használatos kapszulát, amit a pisztolyba teszünk már nem tudjuk újra felhasználni, abba már nem tudjuk bele tenni a fülbevalót. De ha tudnánk is már nem lenne steril.

Fülbelövés nélkül is vásárolhatók a fülbevalók?
Igen, vásárolhatók a fülbevalók fülbelövés nélkül is.

Mikor nem ajánlom a fülbelövést?
Ha a gyermek lázas vagy beteg. Az oltással egy napon.

Lesz-e negatív befolyása a fülcimpán lévő akupunktúrás pontok elhelyezkedésének, érintettségének és a fülcimpa átlyukasztásának műveletével?
Biztosan állítom, hogy nem. A fülbelövés, egy egyszeri esztétikai szolgáltatás, ami a szépségünket szolgálja a fülcimpa átlyukasztásával. Az akupunktura egy hatékony gyógymód a hozzáértő szakember kezében. Az akupunkturánál nem mindegy milyen mélységben, milyen szögben, milyen tűvel, mennyi ideig, kúraszerűen vagy alkalmilag végezzük az akupunkturás pont ingerlését, stimulálását. A fülcimpa esztétikai átlyukasztásánál más szempontokat tartunk szem elött. A fülbelövésnek semmilyen egészség károsító hatása nincs.

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design