A fülbelövés menete és az utókezelés

A fülbelövés menete és az utókezelés
Sokan viselnek fülbevalót manapság.  A helyesen végzett fülbelövés tökéletesen veszélytelen beavatkozás. A fülbelövés bármelyik életkorban elvégezhető.

A fülbelövés lépései
 
Első lépésként fertőtlenítem a fülcimpa teljes bőrfelületét. Majd egy rövid konzultáció után megjelölöm a fülbevaló helyét. Ezután a készülék pillanatok alatt átlövi a fülcimpát automatikusan elhelyezve benne a kiválasztott fülbevalót. A fülbevalók egy zárt, steril kapszulába vannak csomagolva, ami biztosítja a higiénikus fülbelövés lehetőségét.

A fülbelövés rendszere
 
A Studex system 75 rendszernek egyik előnye, hogy a fülbelövésre használt készülék nem érintkezik a páciens fülével hanem az egyszer használatos műanyag steril kapszula, amit a belövés után cserélünk majd az üres kapszulát eldobjuk. A füllyukasztáskor a füllyuk a steril fülbevalóval érintkezik. A kapszula biztosítja, hogy nekem sem kell megfognom kézzel a fülbevalót, igy az 100%-ban steril marad. Kizárólag magát a kapszulát fogom meg. A gyógyulási időszakban csak annyi a teendő, hogy a keletkezett füllyukat tisztán kell tartani. A természetes sebgyógyulást semmivel sem szükséges befolyásolni. (pl: alkohol, fertőtlenítőszer, krémek, gyógyhatású készítmények.... stb. ) Az általam használt fülbelövő rendszer teljesen higiénikus, a fül egyáltalán nem vérzik a fülbelövés alkalmával, nem érintkezik a fülcimpa bőrfelülete az emberi kézzel, továbbá minimális a fájdalom érzet is. A füllyukasztást modern, speciálisan erre a beavatkozásra kifejlesztett, veszélytelen, professzionális eszközzel végzem.

Fülbelövés utókezelés

ÚTMUTATÓ A FÜL ÁPOLÁSÁHOZ
Bár a Studex termékek előírás szerinti használata esetén ritkán lépnek fel komplikációk a fülbelövés és a piercing behelyezése után, a statisztika szerint ezek túlnyomó részéért a vásárló felelős, az utókezelés gondatlan végrehajtása végett. A problémamentes gyógyulás érdekében kérjük, minden - piercing-et illetve Studex termékeket vásárló - fogyasztónkat a következő, utókezeléssel kapcsolatos tanácsok megfogadására:

  • • A fülbevalót illetve fülét csak alapos kézmosás után érintse meg.
  • • Naponta legalább két alkalommal - a fülbevaló kiszedése nélkül - tisztítsa meg fülét elöl és hátul a Studex® vagy a MediSept™ Ear Care Solution nevű termékével, vagy használja a MediSept™ Ear Care Gel terméket. Ezután 2-szer - 3-szor forgassa meg fülbevalóját félig fülében, 180° -kal balra illetve jobbra. Ezzel elkerülheti, hogy haja rácsavarodjon fülbevalójának szárára. A tisztítás közben fülei maradjanak szárazok!
  • AMI NEM AJÁNLOTT:
  • • Szükségtelenül kiszedni a fülbevalót, vagy hozzányúlni a fülhöz és / vagy a piercing-hez.
  • • A pillangókapocs nyomkodása a fül felé a szár mentén; a kapocsnak mindig a fülbevaló szárának végén kell lennie. Minden tisztítás alkalmával ellenőrizze a kapocs mögötti részt - simának kell lennie.

TOVÁBBI TEENDŐK:
• 6 hétig hagyja benne a fülbevalót a fülében anélkül, hogy kiszedné (12 hétig, ha a porcban helyezkednek el ).
• 6 hét után (12 hét, ha a porcban helyezkednek el a fülbevalók) a fülbevalókat ki lehet szedni és másik, szintén post-type fülbevalókat (olyan típusú fülbevaló, melynek szára /hosszabb/ van) is lehet viselni, folyamatosan.
• A füllyukasztástól számított első 5 hónapban (12 hónap, ha a porcban helyezkednek el a fülbevalók) csak post-style fülbevalókat hordjon folyamatos jelleggel. A fülbevaló szárának rozsdamentes sebészeti acélból vagy valamilyen más hipoallergén anyagból kell lennie.
• A füllyukasztás utáni ápolási időszakban a haj-spray -t, szappant, sampont és egyéb készítményeket tartsa távol füleitől. Amennyiben ezek valamelyike mégis éri fülét, öblítse azt le tiszta vízzel, majd használja valamelyik Studex® Ear Care terméket a fentebb leírtak szerint.
• Enyhébb fájdalmak valamint bőrpirosodás előfordulhat - ez teljesen természetes. Megfelelő kezelés mellett ez 48 órán belül helyrehozható. Amennyiben bármikor túlzott fájdalom, duzzadás vagy bőrvörösség lépne fel, azonnal keressen fel hozzáértő egészségügyi szakembert - még mielőtt fülbevalóját kiszedné.
FÜLBEVALÓK - A FÜLPORCBAN:
A fülporc természetének következtében a gyógyulás alatt kivételes odafigyelést igényel. Enyhébb fájdalmak valamint bőrpirosodás előfordulhat - ez teljesen természetes. Megfelelő kezelés mellett ez 48 órán belül helyrehozható. Amennyiben bármikor túlzott fájdalom, duzzadás vagy vörösség lépne fel, azonnal keressen fel hozzáértő egészségügyi szakembert - még mielőtt fülbevalóját kiszedné. A nem megfelelően és pontosan végrehajtott kezelési módszerek a fül porcban maradandó illetve tartós sebhelyek kialakulását eredményezheti.

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design